Ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα συνεργασίας με σκοπό την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών σε προγράμματα φυσικής δραστηριότητας - WOMEN’S HURDLES

WOMENS HURDLES logoΤο Performance 22 LAB θα συμμετάσχει ενεργά στο πρόγραμμα συνεργασίας WOMEN’SHURDLES, το οποίο οργανώνεται στην Ελλάδα από το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας και τα επόμενα δυο χρόνια (2021-2022), έχει ως σκοπό να αναπτύξει, εφαρμόσει και διαδώσει καινοτόμες πρακτικές σχετιζόμενες με τη φυσική δραστηριότητα σε ένα πληθυσμό δυνητικά υψηλού κινδύνου και ταυτόχρονα δύσκολα προσεγγίσιμο: τις γυναίκες, και ειδικά τις γυναίκες αυτές που έχουν οικογένεια και ταυτόχρονα εργάζονται. Η φυσική δραστηριότητα παίζει βασικό ρόλο στην πρόληψη και αντιμετώπιση των καρδιομεταβολικών παραγόντων κινδύνου, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και μερικών μορφών καρκίνου, ενώ παράλληλα προάγει την υγεία του νου. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι το 28% του συνολικού πληθυσμού της Γης δεν έχει φυσική δραστηριότητα και το ποσοστό αυτό είναι υψηλότερο στις γυναίκες (33%) συγκριτικά με τους άνδρες (23%). Στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση επιπλέον επιβεβαιώνουν αυτή τη διαφορά. Για το λόγο αυτό, το πρόγραμμα στοχεύει στην αύξηση της επίγνωσης για τους κινδύνους της καθιστικής ζωής στις γυναίκες και τα οφέλη της φυσικής δραστηριότητας. Επιπλέον, στοχεύει σε μια δημιουργική προσπάθεια βέλτιστης αξιοποίησης του χρόνου και των ευκαιριών για τις γυναίκες με δημιουργία κινήτρων για φυσική δραστηριότητα, εξάλειψη των δυνητικών εμποδίων, και άρα συνεπή συμμετοχή σε προγράμματα άθλησης και φυσικής δραστηριότητας. Το πρόγραμμα θα επιδιώξει την ανάπτυξη καινοτόμων μοντέλων που θα είναι κατάλληλα για κάθε ηλικία, με ευαισθησία στην κουλτούρα και τα συγκεκριμένα ψυχοκοινωνικά χαρακτηριστικά των γυναικών. Οι στόχοι του προγράμματος αυτού θα επιτευχθούν με τα εξής:

  1. Λεπτομερή ανάλυση της βιβλιογραφίας και χρήση ενός ερωτηματολόγιου που σκοπό θα έχει να ταυτοποιήσει τα εμπόδια στη φυσική δραστηριότητα και στη συνέχεια να προτείνει πιθανές λύσεις.
  2. Διαδικτυακή έρευνα με σκοπό την κατανόηση για το τι ψάχνουν οι γυναίκες στο διαδίκτυο σχετικά με το θέμα «φυσική δραστηριότητα» και στη συνέχεια με καινοτόμους τρόπους να ανιχνευθούν αντίστοιχα εμπόδια.
  3. Εκτίμηση και ταυτοποίηση καλών πρακτικών φυσικής δραστηριότητας για τις γυναίκες σε διάφορες χώρες.
  4. Καθορισμός των «χρυσών κανόνων» που θα αυξήσουν τη συμμετοχή των γυναικών σε προγράμματα φυσικής δραστηριότητας και δημιουργία ενός εγγράφου «Μανιφέστου Φυσικής Δραστηριότητας των Ευρωπαίων Γυναικών».
  5. Οργάνωση στη Ρώμη ενός προγράμματος «Εκπαίδευσης των Εκπαιδευτών» που θα απευθυνθεί σε επαγγελματίες (ιατρούς, γυμναστές και μάνατζερ φυσικής δραστηριότητας) και στη συνέχεια θα αναπαραχθεί σε κάθε συμμετέχουσα χώρα.

Logo Erasmus - European Union

"Παγωμένος Ώμος": Όλα όσα θα θέλατε να ξέρατε σχετικά με την επώδυνη αυτή πάθηση

Ο εξειδικευμένος στις παθήσεις του ώμου φυσιοθεραπευτής του Performance22 Γιώργος Βασιλόπουλος απαντά σε σημαντικές ερωτήσεις σχετικά με τα αίτια και τους τρόπους αντιμετώπισης της πάθησης του "παγωμένου ώμου".

Η προπονητική μας ομάδα εμπλουτίζεται!

Roxi 2Ο Παναγιώτης Ρωξάνας είναι ένας από τους «νέους» γυμναστές που θα στελεχώσουν το P22 αυτήν την χρονιά, έχοντας τον ρόλο του Performance Coordinator. Αν και εντάχθηκε φέτος στην ομάδα των γυμναστών μας, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί νέο πρόσωπο για μας και τους αθλητές/ασκούμενους μας, μιας και αντιπροσωπεύει ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα παιδιών που ξεκίνησαν την καριέρα τους από το πρόγραμμα πρακτικής εξάσκησης του P22. 

Η Έφη Σώμου Παίκτης της Εβδομάδας στο OCAA

Tired athlete

Αφορμή για αυτό το σύντομο άρθρο ήταν η, για πολλοστή φορά, η ερώτηση σχετικά με τα αυξημένα επίπεδα του ενζύμου CK (Creatine Κinase, κρεατινική κινάση) μετά από κάποια αιματολογική εξέταση αθλητή. Πότε είναι υπερβολικά υψηλές οι τιμές, τι σημαίνει αυτό για την υγεία του αθλητή; Πρέπει να σταματήσει την προπόνηση, ανάλογα με τις τιμές του συγκεκριμένου δείκτη;

Οι στιγμές μας το 2015! Δείτε φωτογραφίες και βίντεο απο όσα έγιναν την χρονιά που μας αφήνει...

2015

Το 2015 ήταν μια δύσκολη, αλλά συναρπαστική χρονιά για το Performance22. Το κορυφαίο γεγονός ήταν φυσικά η μετεξέλιξη μας, από αμειγώς προπονητικό κέντρο, σε ένα πρότυπο κέντρο αποκατάστασης τραυματισμών και εξειδκευμένης προπόνησης.